Sachsenhausen til fots

Sachsenhausen til fots

Pris fra 145 kr

Sachsenhausen Spasertur utenfor Berlin er en tur du vil huske. Her omkom titusenvis av mennesker som følge av Nazistenes handlinger under den Andre Verdenskrig.

Bestill billetter for Sachsenhausen Konsentrasjonsleir  Minnesmerke her!

Sachsenhausen Vandretur ble et treningsområde for SS og hovedkvarteret til hele konsentrasjonsleir-systemet lå her. Etter at nazistene ble beseiret, brukte sovjeterne Sachsenhausen som en leir for sine egne politiske fiender – hvor flere tusen til skulle omkomme gjennom de neste fem år.

Våre dyktige guider adresserer respektfullt følgende tema på dette besøket til Sachsenhausen:
-Hvorfor Sachsenhausen og konsentrasjonsleir-systemet ble etablert av nazistene.
-Hvordan forholdene i leiren ble forverret i 1939. (Besøk brakkene hvor mange av de tusenvis av jødiske fanger ble sendt til leiren etter den såkalte "Krystallnatten").
-Hvordan SS brukte henrettelses-komplekset ved Sachsenhausen til å begå massemord, inkludert drapene på 10.000 sovjetiske krigsfanger i 1941.
-Hvordan noen jødiske fanger overlevde ved å arbeide i et forfalsknings-verksted, forfalskning av millioner av britiske pund (Engelsk valuta).
-Hvordan russerne gjorde om Sachsenhausen til en egen fangeleir for sine egne fiender etter krigen, og skjebnen til disse fangene.
-Og til slutt, hvordan det østtyske regimet manipulerte historien til leiren til sine egne formål. 

VIKTIG INFORMASJON:
-Turen foregår på Engelsk
-Turens varighet, ca. 6 timer inkl. Reise med tog t/r Sachsenhausen.
-Åpningstider: 28. Mar. - Okt.: Tir, Tor, Fre, og Søndager kl. 10:00. Nov. - Mar.: Tir, Fre, og Søndager kl 10:00
- Turen starter utenfor Resturang Weihenstephaner, Neue Promenade 5, 10178 Berlin. (Motsatt side av Hackescher Markt S-Bahn Stasjon)!
- Siden turen omfatter togreise t/rmå du sørge for å ha med deg en ABC offentlig transport billett, eller kjøpe en fra guiden. (2013 pris var €3.20).
- Ungdomspris gjelder for alle under 26 år.
- Barn under 12 år går gratis sammen med betalende voksen.
- Turen går uansett vær! Vennligst ha på passende klær og fottøy etter værforhold!
- Mat og drikke er ikke inkl. i prisen!
- Vi anbefaler deg å ta med mat og drikke da det er begrensede muligheter til å å kjøpe dette innenfor Sacsenhausen Minnesmerke.
- Vår Sachsenhausen Spasertur avsluttes ved Berlin Hauptbahnhof.

 

Fantastisk 4.3

4.3 3 kunder
The worlds best guide

We are so happy that we went to Sachsenhausen. The day started on a meeting point and it was nice to be led all the way to Sachsenhausen and back. We had the best guide in the world, David. He knew absolutely everything and talked about the different things in a very understanding way. A trip worth paying for!!

Karin marie, Grimstad
TOR, 24 MAR 2016
4.3
Respektfullt og informativt i konsentrasjinsleir

Jeg hadde med barnebarn på 15 år til Berlin for å gi et utfyllende bilde av annen verdenskrigs avslutning, den påfølgende kalde krigen og Tysklands gjenoppstandelse. Da hørte en tur til Sachsenhausen med som en naturlig del. Omvisningen med Lorna (ung engelsk historieforsker) ble gjennomført på en eksemplatisk måte med relevant informasjon og taktfullt fremført om et vanskelig tema. Jeg er selv historie interessert og bodde i Tyskland 1952-1962, under den "kaldeste krigen" og benyttet anledningen til å oppfriske hukommelsen via Lorna, som også var svært kunnskapsrik på tysk historie generelt.
Turen var vel organisert, gruppen passe stor. Hvis noe trekker helhetsinntrykket noe ned så er det at været var for fint. Man overveldes ikke av inntrykk når solen skinner fra strålende himmel, det er 26 grader og de besøkende vandrer rundt i shorts og lette sommerkjoler og spiser medbragte måltider mellom de gjenværende brakkene. For å få et inntrykk av en konsentrasjonsleirs grusomhet er en regnfull høstdag eller vindfull vinterdag nok mere realistisk.

Svein, Oslo
SØN, 23 AUG 2015
4.3
Ypperlig guide

Turen til Sachsenhausen var en god og interessant tur. Vil spesielt berømme vår guide Torben. En utrolig flink, engasjert og service innstilt mann. Han gjorde turen til en minnesrik dag.

Håvard, Ski
LØR, 27 JUN 2015
4.3

Bestill billetter

Dato
Sachsenhausen til fots Info

Sachsenhausen til fots
Vennligs møt opp på denne adressen 10 minutter før turen starter:
Utenfor Resturangen Weihenstephaner
(På motsatt side av Hackescher Markt S-Bahn Stasjon)

Neue Promenade 5
10178 Berlin

Info

Sachsenhausen til fots
25 Mar. - Okt.: Daglig kl. 10:00am.
Nov. - Mar.: Tir, Fre, og Søndager kl 10:00am

Veibeskrivelse

Veibeskrivelse
Ta tog/trikk (S-Bahn) til Hackescher Markt Stasjon

Se på et kart Se på et kart

21 62 89 60 21 62 89 60 Epost Epost


Til handlevogn